HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ (EGY 24 CM-ES TORTÁHOZ):
A piskótához:
2 egész tojás, 7 dkg kristálycukor, 1 narancs reszelt héja, 3,5 dkg sütőmargarin, 1,5 dkg holland kakaópor, 8 dkg liszt, 0,5 dl tej, fél csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg magozott meggybefőtt, 4 dl tej, 2,5 dl cukrászhab, 1 csomag Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
A tetejére:
12 szem (szép) magozott meggybefőtt, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehér csokoládé
1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük és kiválogatjuk belőle a torta tetejére a legszebb 12 szemet. A tésztához a lisztet, a sütőport, a kakaóport elkeverjük, majd a tojásokat a kristálycukorral addig habosítjuk, amíg világossárga lesz. Hozzákeverjük az olvasztott margarint, a reszelt narancshéjat és a tejet, ekkor már csak kissé keverjük, ne essen össze a massza. Végül pedig a lisztes keveréket adjuk hozzá. A masszát 24 cm-es tortaformába tesszük, 170°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor kisült, megfordítjuk a piskótát, kihűtjük. A tésztát a formában hagyjuk, erre szórjuk a meggyszemeket.
2. A krémhez külön edényben a cukrászhabot kemény habbá verjük, majd egy másikban pedig elkészítjük 4 dl tej hozzáadásával a Dr.Oetker Csokoládés Tortakrémet a csomagoláson leírtak szerint. A két krémet óvatosan összeforgatjuk, hogy ne essen össze. A csokoládés piskótára szedjük a krémet, a tetejét pedig simára kenjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
3. Ha letelt a hűtési idő, az étcsokoládét vízgőz felett megolvasszuk és óvatosan, nem túl forrón a torta tetejére kenjük. Ha a csoki réteg kezd megszilárdulni, felosszuk egy éles késsel a tortát 12 szeletre és minden szeletre teszünk egy-egy szem meggyet. A fehér csokival is hasonlóan járunk el, amit nyomózsákba töltünk és megcsorgatjuk vele a torta tetejét rusztikusan.