Süti Mester

Lúdláb torta

Egy olyat tortát szerettem volna készíteni, ami nem csak finom, de szép is, így aztán nem kísérleteztem a saját készítésű főzött tortakrémekkel, hanem a Dr. Oetker Tortakrémek® (www.oetker.hu) színes választékát hívtam segítségül.  Hogy ez a francia csokoládéhabbal töltött torta miért éppen a lúdláb jelzőt kapta, azt sajnos nem sikerült kiderítenem, de nem is fontos. A… Tovább »

A legfontosabb sütési alapanyagok – 3. rész

Liszt, cukor, zsiradék, folyadék, ízesítők – nagy vonalakban ebből áll egy sütemény. Összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló alapanyagokat és legfőbb tulajdonságaikat. A kezdőknek szóló  legfontosabb sütési alapanyagok első részét itt, a második részét pedig itt olvashatod! SÓ Nélkülözhetetlen nem csak a sós (kenyér, pizza stb.) tésztáknál, de az édeseknél is, mivel karaktert ad a tésztának, kiemeli… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!