Süti Mester

A legfontosabb sütési alapanyagok – 3. rész

Liszt, cukor, zsiradék, folyadék, ízesítők – nagy vonalakban ebből áll egy sütemény. Összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló alapanyagokat és legfőbb tulajdonságaikat. A kezdőknek szóló  legfontosabb sütési alapanyagok első részét itt, a második részét pedig itt olvashatod! SÓ Nélkülözhetetlen nem csak a sós (kenyér, pizza stb.) tésztáknál, de az édeseknél is, mivel karaktert ad a tésztának, kiemeli… Tovább »

A legfontosabb sütési alapanyagok – 2. rész

Liszt, cukor, zsiradék, folyadék, ízesítők – nagy vonalakban ebből áll egy sütemény. Összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló alapanyagokat és legfőbb tulajdonságaikat. A kezdőknek szóló  legfontosabb sütési alapanyagok első részét itt olvashatod!  CUKROK, ÉDESÍTŐK A sütemény egyik legfontosabb alapanyaga a cukor, ami nem csak édessé teszi, ha-nem javítja a tészta szerkezetét, lágyságát, színét, illetve hozzájárul a frissesség… Tovább »

A legfontosabb sütési alapanyagok – 1. rész

Liszt, cukor, zsiradék, folyadék, ízesítők – nagy vonalakban ebből áll egy sütemény. Összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló alapanyagokat és legfőbb tulajdonságaikat. LISZTEK A liszt a gabonafélék terméséből őrléssel és részleges héjeltávolítással nyert finom szemcséjű termék. Az a búzaliszt, amely szinte teljesen csak a magbelsőből áll, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el, ezért táplálkozástani szempontból előnyösebb, ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!